YUMURTLAMA OLMAMASıNıN BELIRTILERI NO FURTHER A MYSTERY

Yumurtlama olmamasının belirtileri No Further a Mystery

Yumurtlama olmamasının belirtileri No Further a Mystery

Blog Article

Çeşitli faktörler typical hormonal fonksiyonlarda ve menstruasyonda değişikliğe neden olabilir, bunlara aşağıdakiler dahildir:

Adet gecikmesi, hamilelik belirtilerinin belirgin bir işaretidir, ancak bazı kadınlar gebeliğin (hamileliğin) ilk haftalarında adet dönemlerinin usual zamanında olmasına rağGentlemen belirli hamilelik belirtileri yaşayabilirler.

Ankara'da bulunan önde gelen tüp bebek merkezlerinden biri ve uzman doktorları hakkında detaylı bilgileri bulabilirsiniz.

Yumurta çatlamasının neden meydana geldiği merak edilen konular arasında yer alır. Bu duruma sebep olan olay yumurtanın yeterli bir olgunluk seviyesine ulaşması ve burada hipofiz bezinin LH hormonunun salgısının yumurtayı çatlatmasıdır.

Aşırı vajinal akıntı: Yumurtlama döneminde, serviksin ürettiği mukus akıntısı artar ve bu akıntı daha şeffaf ve kaygan hale gelir.

Bir dönem veya adet kanaması, yumurtalıktan veya yumurta bırakıldıktan yaklaşık twelve ila sixteen gün sonra ortaya çıkan kanamadır. Eğer yumurtlama olmazsa yumurta bırakılmaz ve teknik olarak hiç kanamanın olmaması gerekir. Bu anovülasyon olarak bilinir. Anovulatuvar bir bozukluk nedeniyle yumurtlamanın gerçekleşmediği kadınlarda kanamalar olabilir.

Hastalar bu hafif artworkışı genellikle hissetmezler ama derece ile ölçümde rahatlıkla farkedilir. Genellikle yarım Polycystic Ovary Syndrome derece civarında bir artworkış olur. Kasık ağrısı: Tek taraflı (sadece sağda veya solda) kasık ağrısı genellikle yumurtlamanın olduğu gün hissedilir.

Adet kanamaları ile ara kanamalar anlaşılamadığında, kadının hamile kalabilme riski mevcuttur.

Bu kanama bazen lekelenmeler, bazen damlalar şeklinde Polycystic Ovary Syndrome olur, kimi zaman ise aşırı yoğun kanama olabilir. Yumurtlama olmadan yaşanan kanamaların genellikle kadının ordinary adetine göre miktarı, kanama şekli de değişkenlik göstermektedir. Fakat nadiren de olsa bu kanama tam zamanında ve usual miktarda da olabilir. Böyle olunca da kadın yumurtlama olup olmadığını fark etmez ya da usual bir adet kanamasından ayırt edemez. Yani her zaman fark edilemeyebilir.

Eğer yumurtalık çatlaması ile ilgili sorunlar yaşıyorsanız, bir uzmana danışmak en doğru yaklaşım olacaktır. Sağlıklı bir yaşam tarzı benimsemek ve stresi yönetmek, yumurtalık sağlığını olumlu yönde etkileyebilir.

Peki, adet kanaması yumurtlamanın gerçekleşmesi ve sonrasında gebelik olmamasından kaynaklı progesteron azalmasının bir sonucu ise yumurtlama olmadığında nasıl olur da adet kanaması yaşanır. İşte onun oluşma mekanizması biraz daha farklıdır.

Yumurta çatlaması ile birlikte kadıları daha kolay ve hızlı kaldığı bilinmektedir. Ancak yumurta çatlamasının meydana gelmesinin ardından yumurta sadece 24 saat canlı kalır.

Yumurtlama Polycystic Ovary Syndrome bozukluğu olan hastalarda yaşam tarzı değişikleri de ovulasyonun düzene girmesine katkıda bulunur. Kiloyu great aralıkta tutmak, stresle başa çıkma metotları geliştirmek, düzenli egzersiz yapmak; yumurtlamanın sağlıklı bir şekilde ilerlemesine katkıda bulunur.

Yumurtlama gerçekleştikten sonra bir diğer adet dönemin yaklaşmaya başlarken, rahmini olası embriyo için hazırlayan progesteron hormonunun seviyesi de artmaya başlar. Bu nedenle kendini daha yorgun ve halsiz hissedebilirsin.

Report this page